ikona coffeeSortiment pražírny IKONA COFFEE zahrnuje pouze pečlivě vybrané kávy od profesně zdatných farmářů. Vedle vyvážené espresso směsi VICTORIA nabízíme několik dalších jednodruhových káv (single origin), které jsou dovezeny přímo z farmy (direct trade) a převážně odpovídají charakteristice microlotu (viz níže). Ve výběru káv IKONA COFFEE najdete vždy jen druh arabika. Kávy nakupujeme výhradně v době sklizně a po jejich vyprodání jejich aktuální nabídka končí. Vždy jde o kávy čerstvé!


NABÍDKA VÝBĚROVÉ KÁVY

(2)80504
VICTORIA ESPRESSO SMĚS
 
Směs ze dvou čerstvých výběrových káv z aktuálních sklizní. Vznikla na základě testování našeho pražiče a našich degustátorů. Byla vybrána tak, aby vynikala v espressu a byla perfektní pro přípravu cappucina.
(2)80505
KEŇA KAINAMUI AA
 
Chuť i vůně kávy je intenzivní, s jasně ovocnou notou. V chuti objevíte zralý červený rybíz, višně a v závěru sladký citrón. Acidita kávy je sladká, tělo vyvážené. Země původu: Keňa / Oblast: Mt. Kenya, Centrální provincie / Nadmořská výška: 1760 m n. m. / Kooperace: Kainamui / Metoda zpracování: promytá-washed / Odrůda: SL28 a SL32 / Nákup: Direct Trade / Vhodné pro přípravu: espressa / filtrované kávy.
(2)80525
KOLUMBIE SUPREMO GEISHA
 
Vůně kávy je nugátová, lehce smetanová a oříšková. Chuť je intenzivní, s dominantou mladých vlašských oříšků a čokolády, která se postupně rozvíjí do chuti mandarinek. Acidita kávy je delikátní, tělo bohaté. Země: Kolumbie / Oblast: Risaralda / Nadmořská výška: 1500 m n. m. / Farma: La LIbertad / Farmář: Jorge Eugenio Correa Henao / Metoda zpracování: promytá / washed / Odrůda: Geisha / Nákup: Direct Trade.
(2)80517
RWANDA KOAKAKA
 
Ve vůni a chuti dominuje ušlechtilá čokoláda s tóny sladké marmelády z červeného ovoce. Káva má delikátně sladkou aciditu a plné tělo. Země původu: Rwanda / Oblast: Nyamagabe / Nadmořská výška: 1850 m n. m. / Kooperace: Koakaka / Metoda zpracování: promytá-washed / Odrůda: Bourbon / Nákup: Direct Trade.
(2)80526
KOLUMBIE CARLOS EFRAIN CORTES
 
Ve vůni dominuje černý rybíz a čokoláda. V chuti objevíte mléčnou čokoládu, přecházející do červeného rybízu, v dochuti se objevuje sladký citrón. Acidita kávy je citrónová, tělo bohaté. Země: Kolumbie / Oblast: Nariño / Nadmořská výška: 2100 m n. m. / Farma: Santa Ana / Farmář: Carlos Efrain Cortes / Metoda zpracování: promytá / washed / Odrůda: Castillo / Nákup: Direct Trade.
(2)80532
KOSTARIKA SANTA TEREZA
 
Vůně po mléčné čokoládě a lískooříškovém griliáši. V chuti objevíte sladkost zrnek, sušené datle a fíky. Káva má delikátní aciditu a sametové tělo. Země: Kostarika / Oblast: Santa Maria de Dota / Nadmořská výška: 1800 m n. m. / Farma: Finca Toňo / Farmář: Mr. Roger Urena / Metoda zpracování: White Honey / Odrůda: Red Catuai / Nákup: Direct Trade.

ikona coffee columbia

VÝBĚROVÁ KÁVA (DEFINICE)

Výběrovou kávu můžeme definovat jako nápoj, jehož základem jsou kávová zrna vyrobená výhradně z těch nejkvalitnějších vyzrálých kávových třešní, které byly zpracovány mistrným způsobem pod dohledem zkušených kávových specialistů.
Výběrová káva je spotřebiteli ceněna zejména pro svou jedinečnou kvalitu, specifickou chuť a vynikající charakter, zřetelně se odlišující od běžně nabízených káv. Základem nápoje jsou zrna, která jsou pěstována ve správně stanovených podmínkách splňujících ta nejpřísnější kritéria jak pro zelenou kávu, tak pro pražení, skladování a přípravu.

Lze tedy říci, že koncept výběrové kávy spočívá v tom, že specifické geografické mikroklima spolu s půdními poměry, tzv. terroir, produkuje zrna s unikátním chuťovým profilem. Výběrová káva je vždy vyrobená ze zralých, pečlivě posbíraných a vytříděných kávových zrn zpracovaných tradičními metodami. Je vždy čerstvě pražená a správně připravena podle daných postupů.

coffee farmerMICROLOT (DEFINICE)

V rámci výběrových káv existuje úzká elitní řada, která ostatní převyšuje. Mluvíme o microlotech. Jde o kávy, které si farmáři cení nade vše a které činí pěstitele jedinečným a originálním. V těchto kávách se samozřejmě odráží to, co najdeme v každé výběrové kávě – snahu, pečlivost a originalitu farmáře, stejně jako výjimečnost terroiru.

Microlot však obsahuje ještě cosi navíc – např. netradiční odrůdu, běžně nezaužívaný způsob zpracování, množstevní omezení, sklizeň jen v té nejoptimálnější době, nejideálnější polohu políčka. Jednoduše zahrnuje to nejlepší z nejlepšího, co daný farmář t dané oblasti může nabídnout. Není jednoduché takovou kávu vyprodukovat, nalézt skvěle vyladěné výrobní metody. Výsledkem však je opravdový skvost – výjimečná chuť pro opravdové kávové gurmány. Výsledkem je microlot.

 

  

Nabídka kávy OXALIS