ikona coffeeSortiment pražírny IKONA COFFEE zahrnuje pouze pečlivě vybrané kávy od profesně zdatných farmářů. Vedle vyvážené espresso směsi VICTORIA nabízíme několik dalších jednodruhových káv (single origin), které jsou dovezeny přímo z farmy (direct trade) a převážně odpovídají charakteristice microlotu (viz níže). Ve výběru káv IKONA COFFEE najdete vždy jen druh arabika. Kávy nakupujeme výhradně v době sklizně a po jejich vyprodání jejich aktuální nabídka končí. Vždy jde o kávy čerstvé!


NABÍDKA VÝBĚROVÉ KÁVY

(3)80504
VICTORIA ESPRESSO SMĚS
 
Směs ze dvou čerstvých výběrových káv z aktuálních sklizní. Vznikla na základě testování našeho pražiče a našich degustátorů. Byla vybrána tak, aby vynikala v espressu a byla perfektní pro přípravu cappucina.
(3)80505
KEŇA KAINAMUI AA
 
Oblast: Mt. Kenya, Centrální provincie. Nadmořská výška: 1760 m n.m. Chuť i vůně kávy je intenzivní, s jasně ovocnou nótou. V chuti objevíte zralý červený rybíz, višně a v závěru sladký citrón. Acidita kávy je sladká, tělo vyvážené. Farma: Kainamui/Farmář: Ricardo Alvarez. Metoda zpracování: promytá / washed. Vhodné pro přípravu fitrované kávy.
(3)80502
KOLUMBIE DANILO GOMEZ
 
Vůně kávy je příjemně sladká po čokoládě a červených plodech. V chuti vystupují maliny a červený rybíz, s dochutí čokolády a mladých lískových oříšků. Káva má delikátní aciditu, plné tělo.
(3)80514
KOSTARIKA SONORA NATURAL
 
Ve vůni a chuti dominuje ušlechtilá čokoláda s tóny sladké marmelády z červeného ovoce. Káva má delikátně sladkou aciditu a plné tělo.
(3)80517
RWANDA KOAKAKA
 
Chuť i vůně připomíná švestkový koláč s dochutí zkaramelizovaného třtinového cukru. Káva má jemnou a sladkou aciditu, bohaté tělo.

ikona coffee columbia

VÝBĚROVÁ KÁVA (DEFINICE)

Výběrovou kávu můžeme definovat jako nápoj, jehož základem jsou kávová zrna vyrobená výhradně z těch nejkvalitnějších vyzrálých kávových třešní, které byly zpracovány mistrným způsobem pod dohledem zkušených kávových specialistů.
Výběrová káva je spotřebiteli ceněna zejména pro svou jedinečnou kvalitu, specifickou chuť a vynikající charakter, zřetelně se odlišující od běžně nabízených káv. Základem nápoje jsou zrna, která jsou pěstována ve správně stanovených podmínkách splňujících ta nejpřísnější kritéria jak pro zelenou kávu, tak pro pražení, skladování a přípravu.

Lze tedy říci, že koncept výběrové kávy spočívá v tom, že specifické geografické mikroklima spolu s půdními poměry, tzv. terroir, produkuje zrna s unikátním chuťovým profilem. Výběrová káva je vždy vyrobená ze zralých, pečlivě posbíraných a vytříděných kávových zrn zpracovaných tradičními metodami. Je vždy čerstvě pražená a správně připravena podle daných postupů.

coffee farmerMICROLOT (DEFINICE)

V rámci výběrových káv existuje úzká elitní řada, která ostatní převyšuje. Mluvíme o microlotech. Jde o kávy, které si farmáři cení nade vše a které činí pěstitele jedinečným a originálním. V těchto kávách se samozřejmě odráží to, co najdeme v každé výběrové kávě – snahu, pečlivost a originalitu farmáře, stejně jako výjimečnost terroiru.

Microlot však obsahuje ještě cosi navíc – např. netradiční odrůdu, běžně nezaužívaný způsob zpracování, množstevní omezení, sklizeň jen v té nejoptimálnější době, nejideálnější polohu políčka. Jednoduše zahrnuje to nejlepší z nejlepšího, co daný farmář t dané oblasti může nabídnout. Není jednoduché takovou kávu vyprodukovat, nalézt skvěle vyladěné výrobní metody. Výsledkem však je opravdový skvost – výjimečná chuť pro opravdové kávové gurmány. Výsledkem je microlot.

 

  

Nabídka kávy OXALIS