Vedle značky IKONA COFFEE nabízí společnost dalších 22 sort výběrových káv a 2 směsi OxaPresso přímo ze sortimentu OXALIS. I v tomto případě se jedná o kultivar arabika.

Nabídku završuje espresso směs ROXANA - kombinace lehké arabiky a promyté indické robusty (50 na 50%).


OXALIS logo


Espresso směsi

(2)80513
Espresso směs ROXANA
 
Směs káv pečlivě vybraných pro přípravu espressa i nápojů s mlékem. Vůně kávy je smetanová, sladová, s vanilkovými tóny. V chuti se objevuje hořká čokoláda, kakaové boby a smetana. Připravené espresso má plné tělo a sladkou aciditu.
(2)80316
OxaPresso
 
Originální receptura sestávající ze čtyř káv z různých koutů světa, která dává vyniknout především výrazné a podtržené ovocné chuti. Tuto kávu ocení kávoví znalci, kteří hledají intenzivní gurmánský prožitek. V chuti dominuje červený rybíz v kombinaci s exotickým ovocem přecházející pozvolna do plné čokoládové chuti. Vhodnou přípravou je espresso v čisté podobě.
(2)80284
OxaPresso Mild
 
Kombinací tří káv jsme vytvořili recepturu, která je přímo určena pro přípravu kávy v kombinaci s mlékem. Je to dáno výslednou chutí, ve které převažují tóny hořké čokolády a především mohutné tělo. Takto připravená káva je sametově jemná, s lehkým nádechem oříšků. Je vhodná spíše pro milovníky tradičnější chuti kávy.



 

(2)80216
BIO Peru SHB
 
V regionech Chanchamayo a Cuzco se pěstuje největší množství bio certifikované kávy na světě. Kávy z andských hor mají specifický rustikální charakter, který ale nepřebíjí ostatní typické chuťové rysy peruánské kávy: delikátní tělo, vinnou aciditu, čistou a sladkou dochuť. Doporučujeme přípravu: Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80307
Brazílie SWD bezkofeinová
 
Směs vybraných brazilských arabik. K odstranění kofeinu z kávy byl použit jedinečný systém známý jako Swiss Water Process neboli švýcarský vodní proces. Při tomto procesu se nepoužívají chemická rozpouštědla k odstranění kofeinu. Káva se namáčí ve vodní lázni, kde se vymývají všechny rozpustné látky, a tedy i kofein. Následně voda prochází přes filtry s aktivním uhlíkem, který kofein zachycuje. Po jeho odstranění z výluhu se v něm kávové zrna opět namáčejí a získávají zpět své aroma a chuť. V chuti i vůni objevíte sladkost a čerstvě pražené lískové oříšky. Káva je celkově lehká, s jemnou aciditou i tělem. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Vaccum Pot, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80309
Brazílie Fazenda Cantinho
 
Plantáže brazilské kávy z farmy Cantinho se rozprostírají v jižní části regionu Minas Gerais v nadmořské výšce 845 – 880 metrů. Farma produkuje kávovníky odrůd Catuaí a Catucaí. V chuti kávy dominuje hořká čokoláda a oříšky, v dochuti se objevuje sladkost ovoce a jemná acidita. Doporučujeme přípravu: Chemex, Moka konvička, Espresso, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80211
Brazílie Santos
 
Směs káv z farem Capoeira a Colonia dos Pinheiros, které se nacházejí v regionu Sul de Minas. Vyvážená kompozice odráží specifický chuťový profil tohoto terroiru. V chuti i vůni převažuje čokoláda a oříšky doprovázené nádechem meruněk. Káva má jemnou, decentní aciditu a krémové tělo. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Espresso, Coffee Dripper, French Press.
(2)80297
El Salvador Santa Barbara Honey
 
Farma Santa Barbara leží v nádherné přírodě ve výšce 1500 – 1800 m n. m. v oblasti Ahuachapán. Majitelka farmy paní Mercedes de Menéndez a její manžel v minulosti řídili všechny aktivity spojené s farmou. Jejich úsilí se odráží v kvalitě kávy, která je každý rok velmi vysoká. „Honey“ metodou zpracovaná káva se v šálku vyznačuje především výraznou sladkostí, vyvážeností všech chutí a sametovým tělem. V chuti i vůni dominuje luční med, zralé meruňky a broskve. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Moka konvička, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80295
Etiopie Kaffa
 
Oblast Kaffa je považována za původní domov kávy arabika. Dnes tam uprostřed deštného pralesa stále divoce rostou kávové keříky různých poddruhů arabiky, stejně jako tomu bylo již před několika tisíci lety. Komplexní káva s vůní karamelu a čokolády. V chuti naleznete kakaové boby, černý rybíz a borůvky. Káva má jemnou aciditu a velmi příjemné sametové tělo. Doporučujeme přípravu: Moka konvička, French Press, Aeropress.
(2)80250
Etiopie Yirgacheffe
 
Etiopie je považována za kolébku kávy arabika. Káva z jižní oblasti Yirgacheffe se pěstuje ve výšce 1800 až 2100 m n. m. Jedná se o promytou kávu, která pochází ze zpracovatelského závodu Reko v Kochere. V období sklizně sem přiváží svou úrodu až 850 drobných pěstitelů, kteří nemají zařízení na zpracování kávových zrn. Komplexní káva výrazné chuti i vůně připomínající exotické ovoce s čokoládovými tóny. Tělo je bohaté, acidita delikátní. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Vacuum Pot, Espresso, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80509
Guatemala Hoja Blanca
 
Hoja Blanca je kooperace, která se snaží pomáhat s čištěním a prodejem kávy drobným pěstitelům ve velmi nedostupné oblasti Cuilco v departementu Huehuetenango. Káva z tohoto regionu patří k tomu nejlepšímu, co Gutamela vyprodukuje. Výrazně nasládlá vůně i chuť připomíná nugát, lískové oříšky a smetanu. Acidita je jemná, tělo krémové. Doporučujeme přípravu: Chemex, Vacuum Pot, French Press, Aeropress.
(2)80288
Guatemala SHB Maragogype
 
Tato promytá káva pochází z plantáží malých pěstitelů v oblasti Huehuetenango. Pěstuje se ve výšce 1500 - 1600 m n. m. Vůni dominuje delikátní čokoláda. V chuti objevíte zralé angrešty s černým rybízem se sladce čokoládovou dochutí. Acidita je delikátní, tělo sametové. Doporučujeme přípravu: Chemex, Vacuum Pot, French Press, Aeropress.
(2)80219
India Plantation AA
 
Do Indie jako první přivezl semínka kávovníku svatý Baba Budan, který je propašoval z jemenského přístavu Mocha. Na jeho počest se první indické plantáže v pohoří Chikkamagaluru jmenují hory Baba Budan. Naše promytá káva je svojí chutí typickým představitelem tohoto regionu. V aroma převládají oříšky kešu, chuť je zemitá s tóny mléčné čokolády, čaje a kůry stromu. Ideální lehká káva na každodenní popíjení. Doporučujeme přípravu: Chemex, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso, Coffee Dripper, French Press.
(2)80285
Keňa AA Kangocho
 
Promytá káva z továrny Kangocho, která leží v distriktu Nyeri v centrální Keni a je součástí kávové kooperativy Gikanda. Káva se zde pěstuje ve výšce okolo 1600 m n. m. Každý farmář obhospodařuje průměrně 200 kávovníků na rozloze 0,5 akrů. Kávová zrna jsou výrazná, homogenní. Ovocná chuť směřuje k červenému rybízu, malinám a jahodám. Acidita je explozivní, tělo mohutné. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Vacuum Pot, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80510
Kostarika Cristian Alvarez
 
Tato káva pochází od farmáře Cristiana Alvareze, jehož farma leží v oblasti Tarbaca ve výšce 1600 - 1700 m n. m. Jedná se o směs dvou odrůd - Red Catuai dominuje, podíl Yellow Catuai je nepatrný. Vůně je nasládlá po mléčné čokoládě. V chuti jsou zřetelné zralé pomeranče, které postupně přecházejí do čokoládové dochuti. Acidita kávy je živá, tělo lehké. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Vacuum Pot, Espresso, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80212
Kolumbie Excelso
 
Káva Excelso má menší zrno než káva Supremo. Pochází z departamentu Antioquia. Jedná se o hornatou oblast, kde se káva pěstuje ve výšce 1500 - 2000 m n. m. V chuti lze nalézt kakaové boby s oříškovou a ovocnou notou. Acidita živá, tělo bohaté. Doporučujeme přípravu: Chemex, Moka konvička, Espresso, Coffee Dripper, Aeropress.
(2)80231
Kolumbie Supremo
 
Úrodná půda a vhodné podnebí ve výšce 1500 až 2000 m n. m. jsou zárukou velmi dobrých podmínek pro kvalitní produkci. Supremo se vyznačuje větším zrnem, pochází převážně od soukromých pěstitelů, kteří se o svou kávu pečlivě starají. V chuti i vůni lze nalézt sladkou čokoládu spolu s červeným rybízem. Tělo je bohaté, acidita jemná. Doporučujeme přípravu: Chemex, Vacuum Pot, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80276
Kuba Serrano Superior
 
První kávové plantáže vznikly na Kubě již v roce 1748, ovšem k masovému rozšíření došlo až díky Francouzům prchajícím z Haiti před povstáním otroků v roce 1789. Hlavní oblastí pěstování kávy je pohoří Sierra Maestra ve východní části Kuby. V chuti této kávy naleznete kombinaci ušlechtilé čokolády, vyzrálých pomerančů a mandarinek. Její tělo je lehce sametové doplněné jemnou aciditou. Vůně připomíná nugát se sladovým zakulacením. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Moka konvička, Espresso, French Press, Aeropress.
(2)80508
Nikaragua Las Marias Honey
 
Kávová farma Las Marias se nachází v jedné z nejmenších správních oblastí Nikaragui v Dipiltu, na severozápadě země v blízkosti hranice s Hondurasem. I přes svou zanedbatelnost co do velikosti je tato oblast považována za hlavního pěstitele výběrové kávy v Nikaragui. Úrodná půda, vysoká nadmořská výška a vlídné klima, to vše představuje ideální podmínky pro pěstování tradičních druhů kávy (Bourbon a Cattura). Farma Las Marias není výjimkou. V chuti objevíte meruňky a nugát, který jemně přechází do smetanových tónů. Acidita kávy je jiskřivá, tělo lehce krémové. Doporučujeme přípravu: Chemex, Vacuum Pot, Moka konvička, Espresso, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80305
Panama Boquette Natural
 
Tato panamská káva pochází z plantáží, které leží ve výšce 1700 - 2400 m n. m. na východních kopcích vulkánu Barú. Vůně i chuť kávy je jemně nasládlá, připomíná rozkvetlé orchideje a sladké borůvky. V závěru můžete objevit i lehkost mladých lískových oříšků. Káva má jiskřivou aciditu a sametové tělo. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80289
Panama SHB Kotowa
 
Promytá káva odrůd Caturra, Typica a Bourbon z farmy Kotowa, která leží ve výšce 1700 m n. m. na kopcích vulkánu Barú na západě Panamy. Tento terroir je přírodou obdařen dostatečným množství srážek, větru, slunce, mraků a teplot, které pak dávají vzniknout jedinečné kávě. Během sklizně se sbírají pouze zralé třešně, které se pak suší na terasách. Suchá zrna pak zůstávají další nejméně 3 měsíce v dřevěných silech, což umožní rozvinutí plné chutě. Farma Kotowa dbá na ochranu panenské přírody v okolí a také poskytuje bohaté sociální zázemí pro své sběrače. Ve vůni i chuti dominuje čokoláda a tmavé lesní ovoce. Káva má jemnou aciditu a krémové tělo. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Vacuum Pot, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80223
Papua New Guinea Plantation A HOAC
 
Kávy z této oblasti se vyznačují jemnou aciditou a komplexností. Káva z kooperativy HOAC sdružuje 1900 farmářů v regionu Okapa. Třešně z kávovníků odrůdy Bourbon, Typica a Arusha jsou zpracovány mokrou metodou a sušeny klasickým způsobem na slunci. Výsledný šálek kávy je specifický vyvážeností všech chutí, jemnou aciditou, ovocnou sladkostí a jemnými dozvuky skořice. Vůně kávy připomíná hořkou čokoládu. V chuti objevíte červený rybíz a ostružiny s dotekem mléčné čokolády, jemnou aciditou a lehkým tělem. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Moka konvička, Espresso, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80511
Rwanda Garuka
 
Tato promytá káva odrůdy Bourbon pochází od jezera Kivu z distriktů Nymasheke a Karongi. Garuka znamená v řeči místních lidí „přijďte zas“, vystihuje tak jejich snahu o produkci kvalitní kávy, která přiláká lidí k opětovnému nákupu. Vůně připomíná rozinky a sušené datle. V chuti je káva intenzivní, najdete v ní zralé maliny, višně i datlový sirup, v dochuti pak ještě navíc grapefruit. Acidita je jiskřivá s bohatým tělem. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Chemex, Vacuum Pot, Espresso, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.
(2)80507
Tanzanie Machare AA
 
Farma Machare je jednou z nejvýše položených v Tanzánii. Leží přímo pod deštným pralesem na svazích Kilimandžára ve výšce 1350 - 1550 m n. m. Sbírají se pouze zralé kávové třešně a probíhá neustálá kontrola kvality v průběhu celého zpracovatelského procesu. Chuť je intenzivní, nejdříve připomíná marmeládu z červených plodů, v závěru pak přechází do tónů hořké čokolády. Káva má živou aciditu a mohutné tělo. Doporučujeme přípravu: Karlovarský příbor, Espresso, Vacuum Pot, Coffee Drippper, Aeropress.
(2)80275
Uganda Bugisu AA
 
Káva z oblasti Bugisu ve východní části Ugandy poblíž hranic s Keňou. Kávovníky rostou spolu s dalšími plodinami ve stínu banánovníků na kopcích vyhaslého vulkánu hory Mount Elgon. Vysoká poloha, bohatá vulkanická půda i příjemné klima zde spoluvytvářejí velmi příznivé podmínky pro pěstování kávy. Ve vůni i chuti dominuje mléčná čokoláda. Acidita kávy je jemná, tělo lehce sametové. Doporučujeme přípravu: Chemex, Moka konvička, Coffee Dripper, French Press, Aeropress.

KÁVOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ

51068
Šálek ESPRESSO LUKA 0,05 l s podšálkem
51070
Šálek CAPPUCINO LUKA 0,18 l s podšálkem
51069
Šálek LATTE LUKA 0,23 L s podšálkem
Šálek ESPRESSO
Šálek ESPRESSO LUKA 0,05 l s podšálkem
Šálek CAPPUCINO
Šálek CAPPUCINO LUKA 0,18 l s podšálkem
Šálek LATTE
Šálek LATTE LUKA 0,23 L s podšálkem

 

Nabídka výběrové kávy IKONA COFFEE